Vedlegg 1: Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen v/lederen til Riksrevisjon, datert 15. mai 2000

Ad. Dokument nr 2 (1999-2000)- Riksrevisjonens melding om virksomheten i 1999

Kontroll- og konstitusjonskomiteen vil som kjent 23. mai 2000 avgi innstilling vedrørende Dokument nr 2 (1999-2000)- Riksrevisjonens melding om virksomheten i 1999.

Komiteen ønsker i denne forbindelse Riksrevisjonens vurderinger av de utfordringer og endrede utvik­lingstrekk som skjer i forvaltningen. Komiteen er spesielt interessert i hvorvidt dette kan få konsekvenser for Riksrevisjonens arbeide.

Komiteen viser i denne forbindelse til Riksrevisjonens Dokument nr 2 for 1998 hvor det bl. a. uttales at:

"Gjennom mål- og resultatstyring er forvaltningens rammebetingelser gradvis blitt endret, bl. a. ved mindre detaljregulering og større grad av frihet til å velge virkemidler, men med skjerpet krav til resultatoppfølging.

Styringsmodellen er nedfelt i nytt økonomireglement for staten.

Styringsmodellen øker behovet for forvaltningsrevisjon, fordi det i større grad enn tidligere stilles krav om mål- og resultatoppnåelse. Forvaltningens økte frihet til å velge virkemidler har også økt kravet til kritisk kontroll med bruken av bevilgningene."

Komiteen ønsker videre å få en vurdering av virksomheten i lys av stadig økt bruk av intern revisjon. I tillegg ønsker komiteen å få vite nærmere om kriterier og prioriteringer for utvelgelse av saker utover risiko og vesentlighet.