1. Innledning

I proposisjonen legger Regjeringen frem forslag til endringer i Forsvarets virksomhet. Proposisjonen omhandler følgende forslag:

  • – Endringer i Forsvarets lønnsadministrasjon med nedleggelse av lønnskontorene i Forsvarets tele- og datatjeneste/Oslo, Distriktskommando Østlandet/Hamar og Distriktskommando Nord-Norge/Harstad.

  • – Utfasing av DHC-6/Twin Otter og nedleggelse av 719-skvadron.

Forslagene om endringer i Forsvarets militære organisasjon er i samsvar med de overordnede retningslinjer som er trukket opp gjennom Stortingets behandling av Innst. S. nr. 245 (1997-1998), jf. St.meld. nr. 22 (1997-1998) Hovedretningslinjer for Forsvarets virksomhet og utvikling i tiden 1999-2002.

Endringsforslagene som legges fram i proposisjonen har et samlet innsparingspotensial over ti år på inntil 83 mill. kroner i nåverdi for Forsvaret.

Med begrepet "utfasing" forstås i proposisjonen at Forsvaret slutter å operere og/eller vedlikeholde flyene, i den hensikt at materiellet skal avhendes.

Arbeidstakerorganisasjonene er under forberedelsene til proposisjonen gitt medinnflytelse i henhold til hovedavtalene og Tilpasningsavtalen for Forsvaret. Tiltakene i proposisjonen vil bli gjennomført i nært samarbeid med de tilsatte og deres organisasjoner. Personellmessige konsekvenser vil bli behandlet i henhold til de prinsipper og retningslinjer som følger av Innst. S. nr. 182 (1993-1994) til St.meld. nr. 31 (1993-1994) Om personellpolitikk for omstilling av Forsvaret.