Undervedlegg 1: Brev fra Distriktsprogramrådet for NRK Østfold til statsråd Ellen Horn, datert 21. september 2000

Distriktsfjernsynstilbudet i Østfold

Distriktsprogramrådet for NRK Østfold vil sterkt beklage at planene om utskilling av Østfold som egen fjernsynsregion fra februar neste år er stanset av Kringkastingssjefen. For seerne i Østfold er det en skuffelse at dette tilbudet nå ikke blir noe av. TV-regionen NRK4 som dekker fire folkerike fylker på begge sider av Oslofjorden, gir ikke noe tilstrekkelig tilbud i vårt fylke. Distriktsprogramrådet finner det derfor helt uakseptabelt at NRK4 som var ment som en overgangsordning, nå ser ut til å bli en mer varig ordning.

Utskillingen av Østfold som egen region er grundig forberedt og arbeidet med ansettelse av nye medarbeidere har kommet så langt at det virker meningsløst å stoppe dette nå. Også med tanke på NRKs konkurransesituasjon er det uheldig at det ikke gis et mer omfattende distriktsprogramtilbud også for vårt fylke.

Starttidspunktet for egne østfoldsendinger har vært utsatt flere ganger. Vi finner det underlig at det er tilbudet i Østfold som skal rammes hver gang NRK har Økonomiske problemer.

Beslutningen som nå er tatt, er klart i strid med NRK-ledelsens tidligere løfter og må derfor betraktes som et klart løftebrudd. Det er også i strid med Stortingets forutsetninger for å øke lisensen.

Distriktsprogramrådet ber derfor Kulturministeren ta denne saken opp og sørge for at Østfold får et distriktsfjernsynstilbud i samsvar med forutsetningene.