Innstilling fra forsvarskomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Vidar Kleppe om avsetting av midler til å fullføre byggingen av Skjold-klasse MTB-er som planlagt, som et pilotprosjekt utenfor den ordinære budsjettramme

Til Stortinget

Sammendrag

Forslagsstilleren fremmer følgende forslag:

"Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å avsette midler til å fullføre byggingen av Skjold-klasse MTB-er som planlagt, som et pilotprosjekt utenfor den ordinære budsjettramme."

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Grethe Fossli, Gunnar Halvorsen, Tore Nordseth og Anne Helen Rui, fra Kristelig Folkeparti, Lars Rise og Anne Brit Stråtveit, fra Høyre, Ingvald Godal, fra Fremskrittspartiet, lederen Hans J. Røsjorde og Per Ove Width og fra Senterpartiet, Gudmund Restad, viser til at den for tiden behandler St.prp nr. 45 (2000-2001) Omleggingen av Forsvaret i perioden 2002-2005 (Langtidsproposisjonen). Eventuell bygging av nye MTB-er av Skjold-klassen inngår som en viktig del av proposisjonens forslag til Forsvarets fremtidige struktur og oppgaver. Komiteen finner det mest naturlig å behandle dette spørsmålet samlet innenfor rammen av denne stortingsproposisjonen for å få en helhetlig behandling, og viser derfor til innstillingen til Langtidsproposisjonen.

Komiteens tilråding

Komiteen viser til dokumentet og det som står foran og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

Dokument nr. 8:123 (2000-2001) - forslag fra stortingsrepresentant Vidar Kleppe om avsetting av midler til å fullføre byggingen av Skjold-klasse MTB-er som planlagt, som et pilotprosjekt utenfor den ordinære budsjettramme – vedlegges protokollen.

Oslo, i forsvarskomiteen, den 6. juni 2001

Hans J. Røsjorde

leder

Grethe Fossli

ordfører og sekretær