13.5.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

For å finne rom for nødvendige tilleggsbevilgninger foreslås det at bevilgningen til drift av Statens landbruksforvaltning reduseres med 3 mill. kroner. Forslaget innebærer at planlagt aktivitet må reduseres eller utsettes.

Komiteens merknader

Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kystpartiet, slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 1143 post 1 med 3,0 mill. kroner.

Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet viser til at reduserte bevilgninger vil medføre at planlagte tiltak på området må utsettes.

Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Senterpartiet og Kystpartiet viser til svar på spørsmål nummer 38 fra Senterpartiets finansfraksjon der det framgår at kuttet på posten vil føre til at stillinger vil bli ubesatt. Samtidig vil arbeidet med forenkling, modernisering og effektivisering av forvaltningen bli utsatt. Disse medlemmer mener kuttet på denne posten er med på å vise hvor tilfeldig denne Regjeringens næringspolitikk er i ferd med å bli. Det kuttes nå på områder der man er i gang med et arbeid som blant annet har som hensikt nettopp å drive mer effektivt og dermed spare ressurser.

Disse medlemmer går imot Regjeringens forslag.

13.5.2 Post 70 Tilskudd til beredskap i ­kornsektoren

Sammendrag

Beredskapsordningen for korn og mel i Nord-Norge samt de tre siste beredskapslagrene for korn i Sør-Norge ble avviklet i 2003. I andre halvår 2003 ble det etablert en ordning for lager av mel til bakeribransjen i området fra Ofoten/Vestfjorden og nordover.

På posten er det fra 2003 til 2004 overført om lag 1,7 mill. kroner. På bakgrunn av dette foreslår Landbruksdepartementet at bevilgningen for 2004 på kap. 1143 post 70 reduseres med 1,0 mill. kroner.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 1143 post 70 med 1,0 mill. kroner.