6.13 Kap. 3451 Samfunnssikkerhet og beredskap

6.13.1 Post 1 Gebyrer

Sammendrag

Reviderte budsjettanslag for kap. 3451 post 1 tilsier at inntektene på posten vil bli om lag 6,5 mill. kroner lavere enn tidligere lagt til grunn. Det reviderte anslaget forutsetter samtidig at avgiftsnivået på området for øvrig kan opprettholdes, herunder at det blir gjennomført forskriftsendringer på brann- og eksplosjonsvernområdet slik at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap fortsatt kan kreve inn avgifter fra ilandføringsanleggene for olje og gass.

De forventede mindreinntektene skyldes at omsetningen av petroleumsprodukter har flatet ut, bl.a. som følge av at bilparken er fornyet og at strøm utgjør en stadig viktigere oppvarmingskilde. I tillegg skyldes mindreinntekten at ansvaret for oppfølging av trykkpåkjent utstyr ble overført til private aktører i 2002, uten at inntektskravet til det tidligere Direktoratet for brann- og el-sikkerhet ble justert ned som følge av dette.

På bakgrunn av ovennevnte foreslås det at bevilgningen på kap. 3451 post 1 Gebyrer reduseres med 6,5 mill. kroner i 2004.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag om å redusere bevilgningen under kap. 3451 post 1 med 6,5 mill. kroner.