6.15.1 Post 1 Driftsutgifter

Sammendrag

I St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 3 (2004-2005), jf. Budsjett-innst. S. nr. 4 (2004-2005) fremgår det at det fremtidige nødnettet skal eies og drives av et eget forvaltningsorgan under Justisdepartementet. Regjeringen legger til grunn at forvaltningsorganet bygges opp med tilstrekkelig kompetanse til å ivareta styring og kontroll av utbyggingen. Det er videre viktig at den konkrete fagkompetansen som er opparbeidet bringes med over i utbyggingsfasen og den nye virksomheten. Organet skal være nøytralt for å bevare likeverdigheten mellom tre nødetater. Spesielle funksjoner kan legges til enkelte etater der dette er formålstjenlig.

Prosjektet er nå en del av Justisdepartementet, og personellet er ansatt direkte i Justisdepartementet. Virksomheten skal videreføres i en ny form med det samme personellet, fortsatt nært knyttet til Justisdepartementet. Tilknytningsformen for det nye organet, forvaltningsbedrift eller ordinært direktorat, er til vurdering. Justisdepartementet planlegger snarlig avklaring på dette punkt og tar sikte på etablering av organet fra 1. januar 2006. Anskaffelsesprosessen er forbi prekvalifiseringen og konkurransegrunnlaget ble sendt ut 3. mai 2005.

Arbeidet med oppfølging av nytt nødnett har vist seg å bli noe mer omfattende og ressurskrevende enn planlagt, blant annet i forhold til den eksterne kvalitets­sikringsprosessen og i forhold til arbeidet med å lage en teknologinøytral spesifikasjon. Behovet for bruk av konsulenter har dessuten blitt noe høyere enn tidligere lagt til grunn. Prosjektgruppen er inne i en fase med behov for mer plass, og vil derfor flytte til Nydalen i løpet av 2005.

For å kunne gjennomføre anskaffelsesprosessen på en forsvarlig måte og i henhold til den framdriftsplanen det legges opp til i St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 3 (2004-2005), foreslås det å øke bevilgningen på kap. 456 post 1 med 7 mill. kroner, jf. også omtale under kap. 450 post 1 og kap. 3450 post 1.

Komiteens merknader

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.