Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Innstilling fra Stortingets presidentskap om en endring i Stortingets forretningsorden

Dette dokument

  • Innst. S. nr. 264 (2006-2007)
  • Dato: 07.06.2007
  • Utgiver: Stortingets presidentskap
  • Sidetall: 1
  • PDF

Innhold

Til Stortinget

Stortinges forretningsorden (FO) bestemmer i § 12 annet ledd nr. 10 bokstav a at kontroll- og konstitusjonskomiteen skal gjennomgå og gi innstilling til Stortinget om "statsrådets protokoller mv., jf. Grunnloven§ 75 bokstav f, herunder regjeringens melding om embetsutnevnelser". Grunnloven § 75 bokstav f bestemmer at det tilkommer Stortinget å la seg forelegge statsrådets protokoller og alle offentlige innberetninger og papirer.

I Innst. S. nr. 111 (2006-2007) om embetsutnemningar m.m. 1. juli 2005-30. juni 2006 bemerket kontroll- og konstitusjonskomiteen blant annet:

"Etter komiteens syn ligger den offentlige interesse i forhold til embetsutnevningene i hvorledes sammensetningen av offentlige ansatte utvikler seg. Stortingsmeldingen inneholder en del nyttig informasjon om utviklingen av antall kvinner og menn i embetsstillinger både totalt og i forhold til hvert enkelt departement. Dette er imidlertid informasjon som kan tilføres Stortinget og offentligheten på annen måte.

Komiteen anser på dette grunnlag at det ikke lenger er behov for å fremme en egen stortingsmelding om embetsutnevnelser. Komiteen legger til grunn at den statistiske informasjon som i dag ligger som vedlegg til stortingsmeldingen, kan tas inn som en del av Fornyings- og administrasjonsdepartementets budsjettproposisjon. …

Komiteen henstiller til Presidentskapet om å ta initiativ til at Stortingets forretningsorden § 12 nr. 10 bokstav a endres i tråd med komiteens merknader."

Innstillingen ble bifalt av Stortinget 20. februar 2007.

Presidentskapet viser til henstillingen fra kontroll- og konstitusjonskomiteen og fremmer forslag om å oppheve bestemmelsen i FO § 12 annet ledd nr. 10 bokstav a om regjeringens melding om embetsutnevnelser.

Presidentskapet har for øvrig ingen merknad og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

I

I Stortingets forretningsorden skal § 12 annet ledd nr. 10 bokstav a lyde:

a. statsrådets protokoller mv., jf. Grunnloven § 75 bokstav f,

II

Endringen under I trer i kraft straks.

Oslo, i Stortingets presidentskap, den 7. juni 2007

Thorbjørn Jagland

Carl. I. Hagen

Inge Lønning

Berit Brørby

Ola T. Lånke

Ågot Valle