Vedlegg 3: Brev fra Nærings- og handelsdepartementet v/statsråden til næringskomiteen, datert 2. april 2008

Representantforslag nr. 60 (2007-2008)

Jeg viser til brev fra næringskomiteen 27. mars med spørsmål fra komiteens medlemmer fra Høyre til Representantforslag nr. 60 (2007-2008).

  • 1. I St.prp. nr. 1 (2007-2008) gjøres det klart at den varslede stortingsmeldingen om innovasjon vil legges frem i løpet av 2008. En stortingsmelding om innovasjon berører flere politikkområder og jeg har sett det som viktig å bruke den nødvendige tiden i arbeidet. Jeg fastholder derfor, som tidligere kommunisert til Stortinget i St.prp. nr. 1 (2007-2008), at stortingsmeldingen om innovasjon vil bli lagt frem i løpet av 2008.

  • 2. Det er naturlig at det foretas en evaluering av Innovasjon Norge når det er gått en tid. Regjeringen vil komme tilbake til dette i sin innovasjonsmelding.

  • 3. Nærings- og handelsdepartementet er nå inne i en prosess knyttet til en notifisering til EFTAs overvåkingsorgan ESA av Innovasjon Norges forskning-, utviklings- og innovasjonsaktiviteter under Innovasjon Norge. Kommunal- og regionaldepartementet er inne i en tilsvarende prosess. ESA har ved to anledninger stilt spørsmål til departementene om det er tiltak i notifiseringen som ikke er i tråd med likebehandlingsdirektivet. Departementene svarte etter første runde at tiltakene er basert på likebehandling av kjønnene, og at en mindre andel av bevilgningen er øremerket kvinner. I 2008 utgjør bevilgningen over Nærings- og handelsdepartementets budsjett 8 mill. kroner. Departementene holder nå på å utarbeide et svar til ESA. Nærings- og handelsdepartementet har svarfrist 2. april. Vi vil i vårt svar til ESA bl.a. drøfte forholdet mellom likebehandlingsdirektivet og ønsket om å fremme likere deltagelse av begge kjønn.