Brev fra næringskomiteen til Nærings- og handelsdepartementet v/statsråden, datert 4. februar 2009

St. prp. nr. 35 (2008-2009)

Næringskomiteen har for tiden til behandling St.prp. nr. 35 (2008-2009) BaneTele AS - salg av statens aksjer. I den forbindelse viser komiteens medlemmer fra Høyre til brev fra statsråd Sylvia Brustad av 3. februar 2009 og har følgende spørsmål:

  • 1. Det fremgår av brevet at avtaleverket og prisen som er avtalt for overtagelse av statens aksjer kan måtte reforhandles. Mener statsråden at Stortinget har tilstrekkelig beslutningsgrunnlag til å treffe en avgjørelse i saken?

  • 2. Hvilke konsekvenser vil det få dersom avtaleverket og prisen må reforhandles?

  • 3. Hva er bakgrunnen for at jernbaneverket legger til grunn at det må etableres et klart fysisk skille mellom Jernbaneverkets og BaneTeles tekniske installasjoner?

  • 4. Hvor omfattende vil det bli å etablere et klart fysisk skille mellom Jernbaneverkets og BaneTeles tekniske installasjoner, og hva anslår statsråden at dette vil koste?

  • 5. Hvilke grunner kan statsråden se til at Jernbaneverket eventuelt skal avslå en godkjenning av overdragelsen av statens aksjepost?

  • 6. Hva anser statsråden som en realistisk potensiell endring av transaksjonsbestemmelsene som en følge av forholdene beskrevet i brevet, i forhold til det Stortinget har fått opplyst i proposisjonen?

Av hensyn til komiteens behandling av saken ber vi om et svar snarest, og senest onsdag 4. februar kl. 13.00. Vi ber om at svaret samtidig også blir sendt elektronisk til marit.halleraker@stortinget.no.