Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Fornyings- og administrasjonsdepartementet, datert 18. november 2009

Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Dokument 1 (2009–2010) Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2008. Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Fornyings- og administrasjonsdepartementets område:

  • 1. Riksrevisjonen har påvist store mangler ved etatsstyringen i flere departementer, blant annet i utformingen av mål og resultatkrav, fastsettelse av styringsparametere, krav til rapportering og oppfølging. Hva har Fornyings- og administrasjonsdepartementet gjort for å avhjelpe dette?

  • 2. Riksrevisjonen har over tid påpekt at IKT-systemer og registre ikke er tilpasset samhandling mellom etatene. Hva har departementet gjort for å samordne og koordinere IKT-satsning på tvers av departementsansvar?

  • 3. Riksrevisjonen har over flere år påpekt brudd på anskaffelsesreglement, og det rapporteres fortsatt om feil på dette felt. Hva er gjort for å bedre den samlede offentlige kompetansen på dette området?

  • 4. Riksrevisjonen har påpekt at sentrale føringer fra noen departementer i liten grad har vært innarbeidet i fylkesmannsembetenes planer. Hva har statsråden gjort for å sikre implementering av sentrale planer?

Av hensyn til den videre fremdriften i saken bes det om snarlig svar.