Lønnskommisjonens forslag til godtgjørelser fra 1. mai 2010

I samsvar med de foran nevnte utfyllende regler, og i tråd med presidentskapets anmodning av 26. mars 2009 om å avgi innstillingen i forlengelsen av årets lønnsoppgjør, har kommisjonen 10. juni i år lagt fram sin innstilling for Stortingets presidentskap med følgende begrunnelse:

«Kommisjonen har innhentet opplysninger fra flere hold for å kartlegge lønnsutviklingen i norsk arbeidsliv, både fra privat og offentlig virksomhet. Det er lagt vekt på forventet årslønnsvekst ved årets oppgjør. Lønnskommisjonen vil bemerke at lønnsoverhenget fra 2009 for stortingsrepresentantene og regjeringens medlemmer er svært lavt, og vil for ordens skyld nevne at det for disse gruppene ikke forekommer lønnsglidning.

Lønnskommisjonen er innforstått med at stortingspresidenten får samme godtgjørelse som statsministeren og at de øvrige presidenter og komitélederne tilstås et prosentvis tillegg til sin godtgjørelse.

Stortingets lønnskommisjon foreslår at de godtgjørelser som omfattes av kommisjonens mandat fastsettes slik med virkning fra 1. mai 2010:

Stortingsrepresentanter

kr

724 100

pr. år

Statsråder

kr

1 071 600

pr. år

Statsminister

kr

1 317 900

pr. år»