Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Forsvarsdepartementet v/statsråden, datert 4. november 2010

Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011)

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011). Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Forsvarsdepartementets område:

  • 1. Riksrevisjonen har påpekt kritikkverdige forhold ved Forsvarets materiellforvaltning hvert år siden 2006 og ser alvorlig på at det ikke er etablert tilfredsstillende internkontroll på materiellområdet. Hva er årsaken til at disse forholdene fortsatt ikke er på plass og når kan man forvente at disse klart kritikkverdige forhold blir brakt til opphør?

  • 2. Riksrevisjonen er kritisk til at Forsvaret ikke er àjour med å identifisere, klassifisere og prioritere informasjonsaktiva og at det ikke er utarbeidet tilstrekkelige risikoanalyser på informasjonssikkerhetsområdet. Når kan man forvente at departementet tar aktivt tak i og rydder opp i disse forhold, som kan øke risikoen for kompromittering av data?

Av hensyn til den videre fremdrift i saken, bes det om raskt svar.