Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Utenriksdepartementet v/miljø- og utviklingsministeren, datert 4. november 2010

Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011)

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har for tiden til behandling Riksrevisjonens rapport om den årlige revisjon og kontroll for budsjettåret 2009 – Dokument 1 (2010-2011). Som et ledd i sin behandling av saken ønsker komiteen å stille følgende spørsmål om rapporteringen på Utenriksdepartementets område:

  • 1. Til tross for mange gode intensjoner om bekjempelse av korrupsjon, konstaterer Riksrevisjonen at antikorrupsjonsarbeidet i liten grad er en del av den løpende dialog med tilskuddsmottakerne. Kan man forvente at Utenriksdepartementet fremover vil følge dette viktige arbeidet på en mer aktiv måte?

  • 2. Riksrevisjonen ser det som klart uheldig at Utenriksdepartementet ikke følger opp manglende uttalelse fra bistandsprosjektenes revisor med hensyn til misligheter og korrupsjon, og at prosjektenes revisjonsrapporter avviker fra inngåtte avtaler. Når har Utenriksdepartementet til hensikt å bringe disse forhold i orden?

Av hensyn til den videre fremdrift i saken, bes det om raskt svar.