Forslag frå mindretal

Forslag frå Framstegspartiet, Høgre, Kristeleg Folkeparti og Venstre:

Forslag 1

Stortinget ber regjeringen vurdere positive insentiver for å stimulere virksomheter innenfor helse- og velferdssektoren til å legge til rette for flere praksisplasser.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen stimulere fylkeskommunene til å tilby undervisningsopplegget TAF Helse slik at dette kan bli et landsomfattende tilbud.

Forslag 3

Stortinget ber regjeringa kome attende til Stortinget med sak om eit nasjonalt løft for skolehelsetenesta.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen videreføre dagens studiemodell for medisinutdanningen.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen raskt etablere en ny og bedre utdanning for prehospitale tjenester i samarbeid med relevante fagmiljøer, arbeidsgivere og utdanningsinstitusjoner.

Forslag frå Framstegspartiet, Høgre og Kristeleg Folkeparti:

Forslag 6

Stortinget ber regjeringen legge til rette for at innvandrere kan supplere delkompetanse fra hjemlandet til en komplett yrkesutdanning det kan søkes jobb med i Norge.

Forslag frå Framstegspartiet og Kristeleg Folkeparti:

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen sørge for at det tilbys forkurs innen norsk, matematikk og engelsk for søkere til sykepleierutdanningen, når karakterene tilsier det.

Forslag frå Høgre og Kristeleg Folkeparti:

Forslag 8

Stortinget ber regjeringen legge til rette for at det kan avlegges eksamen på engelsk.

Forslag frå Høgre og Venstre:

Forslag 9

Stortinget ber regjeringen innføre opptakskrav til sykepleierutdanningen og stille krav om minimum karakteren 3 i norsk, matematikk og engelsk og et krav på 3,5 i snitt.

Forslag frå Framstegspartiet:

Forslag 10

Stortinget ber regjeringen forskriftsfeste at det kan stilles fysiske minstekrav ved opptak til utdanning i ambulansefaget.