Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Jorodd Asphjell, Kari Henriksen, lederen Hadia Tajik og Lene Vågslid, fra Høyre, Margunn Ebbesen, Hårek Elvenes, Peter Christian Frølich og Anders B. Werp, fra Fremskrittspartiet, Jan Arild Ellingsen og Ulf Leirstein, fra Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad, og fra Senterpartiet, Jenny Klinge, støtter de lovendringene som fremkommer av Prop. 43 L (2014–2015) angående endringer i straffeprosessloven (besøksforbud). Proposisjonen inneholder forslag til endring i straffeprosessloven § 222 a første ledd.

Komiteen vil understreke at formålet med forslaget er å tydeliggjøre i lovteksten at besøksforbud kan nedlegges til beskyttelse ikke bare for bestemte personer, men også for en nærmere avgrenset krets av personer.

Komiteen er innforstått med at dette er en lovfesting av allerede gjeldende rett og at påtalemyndigheten i forbindelse med en fotballkamp kan forby en person å oppholde seg på og i umiddelbar nærhet av en stadion og på bestemte skjenkesteder i en kommune de dagene en bestemt klubb spiller kamp.

For øvrig viser komiteen til Prop. 43 L (2014–2015), som er dekkende for komiteens syn.