Innstilling fra valgkomiteen om valg av nytt medlem og nytt varamedlem til Stortingets delegasjon til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSEs) parlamentariske forsamling

Til Stortinget

Bakgrunn

Stortinget valgte den 12. november 2013 6 medlemmer og 6 personlige varamedlemmer til Stortingets delegasjon til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSEs) parlamentariske forsamling, jf. Innst. 24 S (2013–2014). Valget gjaldt for stortingsperioden 2013–2017. Videre ble det den 24. april 2014 foretatt en endring i vararepresentasjonen, jf. Innst. 168 S (2013–2014).

Fremskrittspartiets stortingsgruppe har i brev av 30. september 2015 anmodet om at stortingsrepresentant Bård Hoksrud velges som medlem av delegasjonen i stedet for stortingsrepresentant Åse Michaelsen og at stortingsrepresentant Åse Michaelsen velges som varamedlem i stedet for stortingsrepresentant Tor André Johnsen.

Komiteens tilråding

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

Som medlem i Stortingets delegasjon til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSEs) parlamentariske forsamling velges stortingsrepresentant Bård Hoksrud i stedet for stortingsrepresentant Åse Michaelsen. Som varamedlem velges stortingsrepresentant Åse Michaelsen i stedet for stortingsrepresentant Tor André Johnsen.

Oslo, i valgkomiteen, den 7. oktober 2015

Olemic Thommessen

leder