Oppfølging etter uttalelse fra utenriks- og forsvarskomiteen

Komiteens medlemmer fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet viser til merknad fra medlemmene i Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti i utenriks- og forsvarskomiteen. På denne bakgrunn vil disse medlemmer støtte forslaget i innstillingen fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre om rettighetsinformasjon til dem som får innvilget oppholdstillatelse. Forslaget fra disse medlemmer i om tilskuddsordning til rettighetsinformasjon som omhandler samme tema anses dermed ivaretatt, og vil ikke bli fremmet i innstillingen.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti viser til merknad fra Arbeiderpartiets og Sosialistisk Venstrepartis medlemmer i i utenriks- og forsvarskomiteen vedrørende disse medlemmers forslag om en boligordning for kvinner med minoritetsbakgrunn som ikke har tilgang til det vanlige boligmarkedet. Disse medlemmer er enig i at forslagets avgrensning til «kvinner med minoritetsbakgrunn» er for vid.

Disse medlemmer vil derfor fremme følgende forslag, i stedet for det opprinnelige forslaget foran i innstillingen:

«Stortinget ber regjeringen se på muligheten for en boligordning spesielt rettet mot kvinner med flyktningbakgrunn som ikke har tilgang til det vanlige boligmarkedet.»