Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets internasjonale delegasjoner

Dette dokument

  • Innst. 158 S (2016–2017)
  • Dato: 13.01.2017
  • Utgiver: valgkomiteen
  • Sidetall: 1
Søk
Til Stortinget

Bakgrunn

Etter at Frank Bakke-Jensen har gått inn i regjeringen og Regina Alexandrova ikke lenger er medlem av Stortinget, må det velges et nytt varamedlem til Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling samt nytt varamedlem til Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid og nytt varamedlem til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk.

Høyres stortingsgruppe har i brev av 11. januar 2017 foreslått at Elisabeth Vik Aspaker velges som nytt varamedlem til Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid i stedet for Regina Alexandrova.  Videre foreslås det at Sylvi Graham velges som nytt varamedlem til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk i stedet for Regina Alexandrova. Peter Christian Frølich foreslås valgt som nytt varamedlem til NATOs parlamentariske forsamling i stedet for Frank Bakke-Jensen.

Komiteens tilråding

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

Som varamedlem til Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid velges Elisabeth Vik Aspaker.

Som varamedlem til Stortingets delegasjon til konferansen for overvåking av EUs utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitikk velges Sylvi Graham.

Som varamedlem til Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling velges Peter Christian Frølich.

Oslo, i valgkomiteen, den 13. januar 2017

Olemic Thommessen

leder