Søk

Vedlegg - Brev fra Forsvarsdepartementet v/statsråd Ine Eriksen Søreide til utenriks- og forsvarskomiteen, datert 29. mars 2017

Vedlegg
Svar på representantforslag 52 S (2016-2017)

Jeg viser til brev fra leder av utenriks- og forsvarskomiteen (UFK) Anniken Huitfeldt av 14. mars 2017. I brevet anmodes det om departementets uttalelse til representantforslag Dokument 8:52 S (2016–2017), hvor stortingsrepresentantene Trine Skei Grande, Ola Elvestuen, lselin Nybø og Andre N. Skjelstad har fremmet representantforslag om offentlighet rundt landmaktutredningen.

For å gi offentligheten anledning til å følge fremdriften i arbeidet og mulighet til å gi innspill, er det lagt til rette for utstrakt informasjon og åpenhet underveis i prosessen. Informasjon legges fortløpende ut på internett (forsvaret.no), og det gjennomføres en rekke møter og debatter med ulike interessenter. Tilbakemeldingene på dette er gode, og arbeidsgruppens åpenhet om dagens utfordringer for landmakten og hvilke alternativer som vurderes, blir fremhevet. Det kan blant annet vises til stor interesse for og deltakelse på informasjonsmøtene på Elverum og Bardufoss siste måned. Det arrangeres også et åpent møte i Oslo 3. april. Det er planlagt avholdt møte med UKF 6. april for å informere om prosessen.

Representantene ber om at regjeringen offentliggjør forsvarssjefens landmaktutredning så snart denne er ferdig. Stortinget har tidligere enstemmig bedt regjeringen om å komme tilbake til Stortinget med resultater av utredningen og tilhørende forslag i Prop. 1 S (2017–2018). Utredningen som helhet er ferdig i oktober, og resultatet av utredningen vil bli lagt frem i forbindelse med budsjettet.