Søk

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Ferhat Güven, Kari Henriksen, lederen Hadia Tajik og Lene Vågslid, fra Høyre, Margunn Ebbesen, Hårek Elvenes, Peter Christian Frølich og Anders B. Werp, fra Fremskrittspartiet, Jan Arild Ellingsen og Ulf Leirstein, fra Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad, og fra Senterpartiet, Jenny Klinge, viser til at regjeringen gjennom denne proposisjonen foreslår endringer i politiregisterloven for å implementere EU direktiv 2016/680 om beskyttelse av fysiske personer ved behandling av personopplysninger for å forebygge, etterforske, avdekke eller straffeforfølge lovbrudd eller gjennomføring av straffereaksjoner, og om fri utveksling av slike opplysninger.

Komiteen viser til at de endringene som foreslås i hovedsak går på presiseringer, tilføyelser eller er knyttet til saksbehandlingsregler.

Komiteen viser til at det i tillegg foreslås enkelte endringer i politiregisterloven som ikke har sammenheng med implementering av selve direktivet, som for eksempel at krav om politiattest for ansatte hos tilsynsmyndigheten gjøres obligatorisk.

Komiteen registrerer at de fleste høringsinstanser har uttalt seg positivt til de foreslåtte endringene.

Komiteen støtter forslagene og viser for øvrig til proposisjonen.