Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Åsunn Lyngedal, Cecilie Myrseth, Nils Kristen Sandtrøen og Terje Aasland, fra Høyre, Margunn Ebbesen, Guro Angell Gimse, Kårstein Eidem Løvaas og Tom-Christer Nilsen, fra Fremskrittspartiet, Morten Ørsal Johansen og Bengt Rune Strifeldt, fra Senterpartiet, Geir Adelsten Iversen og lederen Geir Pollestad, fra Sosialistisk Venstreparti, Katrine Boel Gregussen, fra Venstre, André N. Skjelstad, og fra Kristelig Folkeparti, Steinar Reiten, viser til proposisjonen og de avveiningene som er gjort mellom på den ene siden bedriftenes behov for mer tid til å fastsette årsregnskap og avholde ordinær generalforsamling og på den andre siden regnskapsbrukernes behov for å få tilgang på regnskapsinformasjonen så tidlig som mulig. Komiteen støtter de vurderinger som er gjort om fristutsettelse i 2020.

Komiteen viser til at det vil være en fordel om foretakene i så stor grad som mulig tilstreber å avlegge årsregnskap mv. innenfor de ordinære fristene.

Komiteen vil også understreke at i situasjoner der regnskapstall fra 2019 påvirker eventuell utbetaling av ytelser under de ulike økonomiske pakkene som er innført for å avhjelpe konsekvensene av covid-19-utbruddet, må det legges til grunn at bruk av mulighet til utsatt frist ikke skal påvirke bedriftenes rettslige og økonomiske posisjon i relasjon til de økonomiske virkemidlene som er stilt til rådighet for bedriftene.

Komiteen har ingen ytterligere merknader og slutter seg til proposisjonen.