2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fredric Holen Bjørdal, Svein Roald Hansen, Ingrid Heggø, Eigil Knutsen og Hadia Tajik, fra Høyre, Elin Rodum Agdestein, lederen Mudassar Kapur, Anne Kristine Linnestad, Vetle Wang Soleim og Aleksander Stokkebø, fra Fremskrittspartiet, Sivert Bjørnstad, Hans Andreas Limi og Sylvi Listhaug, fra Senterpartiet, Sigbjørn Gjelsvik og Trygve Slagsvold Vedum, fra Sosialistisk Venstreparti, Kari Elisabeth Kaski, fra Venstre, Ola Elvestuen, fra Kristelig Folkeparti, Tore Storehaug, fra Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, og fra Rødt, Bjørnar Moxnes, viser til at samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 102/2018 om revisjonsdirektivet og revisjonsforordningen behandles i denne innstillingen, jf. direktivet, forordningen og EØS-komiteens beslutning vedlagt proposisjonen. Forslag til ny revisorlov og endringer i lov om Folketrygdfondet behandles i Innst. 34 L (2020–2021).

Komiteen viser til EØS-komiteens beslutning nr. 102/2018 om innlemmelse av revisjonsdirektivet og revisjonsforordningen i EØS-avtalen. Komiteen viser videre til at revisjonsdirektivet og revisjonsforordningen krever lovendring, og at rettsaktene gjennomføres i norsk rett med lovendringene fremmet i proposisjonen.

Komiteen har forelagt utkast til innstilling for utenriks- og forsvarskomiteen, som i brev av 16. oktober 2020 har opplyst at den slutter seg til finanskomiteens utkast og ikke har noen ytterligere merknader.

Komiteen tilrår at Stortinget samtykker til innlemmelse av revisjonsdirektivet og revisjonsforordningen i EØS-avtalen i samsvar med EØS-komiteens beslutning.