Uttale frå utanriks- og forsvarskomiteen

Justiskomiteen sende utkast til innstilling til Utanriks- og forsvarskomiteen 20. oktober 2020, som kom med følgjande uttale i brev av 2. november 2020:

«Utenriks- og forsvarskomiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti viser til justiskomiteens behandling av Representantforslag om å sette ned en totalberedskapskommisjon. Flertallet deler oppfatningen tilkjennegitt av justiskomiteens medlemmer, at samfunnsberedskapen fortløpende må evalueres, i tråd med samfunnsutviklingen, endrede trusselbilder og teknologiske fremskritt. Flertallet deler videre synspunktene som fremkommer i merknadene fra justiskomiteens medlemmer fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, hvor det vises til at arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap er et høyt prioritert område for regjeringen. Dette arbeidet er, slik det fremkommer av innstillingen fra justiskomiteen og henvisninger til brev fra justisministeren, igangsatt og under evaluering. Det er etter flertallets mening hensiktsmessig å avvente Justis- og beredskapsdepartementets evalueringer før opprettelsen av en totalberedskapskommisjon eventuelt vurderes.

Utenriks- og forsvarskomiteens medlemmer viser for øvrig til merknadene fra de respektive partier i justiskomiteens utkast til innstilling til Dok 8:104 S (2019–2020), og har ingen ytterligere merknader.»