Bakgrunn

I dokumentet fremmes følgende forslag:

  1. Stortinget ber regjeringen i forslag til statsbudsjett for 2022 legge fram forslag til styrket bostøtte slik at den når flere, og at de som får støtte, får dekket en like stor del av sine boutgifter som i 2010.

  2. Stortinget ber regjeringen snarest fremme forslag om å reversere kuttene i uføres barnetillegg.

  3. Stortinget ber regjeringen snarest fremme forslag om å reversere kuttene i brillestøtte til barn.

  4. Stortinget ber regjeringen snarest fremme forslag om å reversere kuttet i bilstøtteordningen for personer som trenger bil i gruppe 1 for å bryte en isolert tilværelse og bedre dagliglivets funksjoner.

  5. Stortinget ber regjeringen snarest fremme forslag om å gjeninnføre ordningen med ferietillegg på dagpenger for arbeidsløse og permitterte, som en varig ordning.

  6. Stortinget ber regjeringen fremme forslag om snarest å reversere de usosiale kuttene i fysioterapiordningen.

  7. Stortinget ber regjeringen fremme forslag om snarest å reversere kuttene i støtte til tannregulering til barn og unge og tannhelsesjekk for eldre.

  8. Stortinget ber regjeringen snarest fremme forslag om å reversere de usosiale kuttene til nødvendig medisinsk forbruksmateriell.

  9. Stortinget ber regjeringen evaluere og utrede effektene av uførereformen, både når det gjelder ytelsesnivå, forholdet til andre inntektsavhengige ytelser og forholdet til tjenestepensjoner, og fremme forslag som kan rette opp urimelige kutt.

  10. Stortinget ber regjeringen snarest reversere de usosiale kuttene i arbeidsavklaringspenger som er gjennomført under regjeringen Solberg og fremme nødvendige forslag for dette.»

Det vises til dokumentet for nærmere redegjørelse for forslagene.