Søk

Sammendrag

Arbeids- og inkluderingsdepartementet legger i proposisjonen fram forslag til en midlertidig forskriftshjemmel i integreringsloven om utveksling av kompetanseopplysninger. Det foreslås at departementet kan gi midlertidig forskrift om innhenting og utlevering av kompetanseopplysninger, uten hinder av taushetsplikt, fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratets registre. Formålet skal være å legge til rette for at personer som er innvilget midlertidig kollektiv beskyttelse etter utlendingsloven § 34, kan sysselsettes i det statlige, kommunale eller fylkeskommunale tjenestetilbudet.

Forslag til endringer i integreringsloven ble sendt på høring 21. februar 2023, med frist 14. mars 2023. Høringsinstansenes syn omtales i proposisjonen.

Det vises i proposisjonen til at den midlertidige forskriftshjemmelen i integreringsloven i seg selv ikke har økonomiske eller administrative konsekvenser. Dersom det blir behov for egne tekniske løsninger for utlevering av opplysningene, vil økonomiske og administrative konsekvenser av dette utredes og eventuelt vurderes i de ordinære budsjettprosessene.

Det vises til proposisjonen for en nærmere beskrivelse av lovforslaget og bakgrunnen for dette.