Europautvalget - Møte i Europautvalget onsdag den 23. september 2020 kl. 11

Dato: 23.09.2020
Møteleder: Anniken Huitfeldt

Søk

Innhold

Formalia

Møteleder: Anniken Huitfeldt (utenriks- og forsvarskomiteens leder)

Næringskomiteen var innkalt til å delta.

Helse- og omsorgskomiteen og justiskomiteen var invitert til å delta.

Fra regjeringen møtte utenriksminister Ine Eriksen Søreide og næringsminister Iselin Nybø.

Videre var utenriks- og forsvarskomiteens sekretær, Eivind Homme, til stede.

Det ble ikke foretatt opprop av de tilstedeværende.

Møtelederen: Da ønsker jeg hjertelig velkommen til det andre digitale møtet i Europautvalget. Med oss i dag har vi næringsminister Iselin Nybø og utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Vi er tre til stede her, men de aller fleste er med digitalt. Da er det også lettere for å oss å notere hvem som er til stede. Det vil sekretariatet gjøre, så vi gjennomfører ikke opprop for den som måtte savne det.

Næringsministeren og utenriksministeren skal redegjøre for brexit sammen, og næringsministeren skal orientere om en ESA-sak om bestemmelser i aksjeloven og allmennaksjeloven. Næringskomiteen er derfor innkalt til å møte. Utenriksministeren skal videre orientere om Norges samarbeid med EU under covid-19-pandemien, om Hviterussland, selvfølgelig, og om valg av ny generalsekretær i OECD og WTO, samt den siste utviklingen i WTO.

Helse- og omsorgskomiteen og justiskomiteen er invitert til å delta på bakgrunn av covid-19-punktene, som utenriksministeren skal snakke om.

Er det noen kommentarer til denne dagsordenen bortsett fra det som er kommet fram før møtet? Vi noterer oss formelt nå at Svein Roald Hansen ønsker å ta opp en sak under Eventuelt. Jeg aner ikke innhold, men han sa den er spennende!

Er det andre ting? – Det er det ikke.