Lagtinget - Møte torsdag den 30. november 2000 kl. 12.35

Dato: 30.11.2000

Dokumenter: (Besl. O. nr. 17 (2000-2001), jf. Innst. O. nr. 11 (2000-2001)og Ot.prp. nr. 80 (1999-2000))

Sak nr. 5

Odelstingets vedtak til lov om endring i lov 26. juni 1998 nr. 47 om fritids- og småbåter

Talere

Vidar Kleppe (Frp): Jeg viser til debatten i Odelstinget om denne saken og vil på det sterkeste understreke at Fremskrittspartiet og Høyre har gått imot innføringen av et sentralt småbåtregister. Vi syns at et slikt register er unødvendig, for det er bare første skritt på vegen mot å innføre ekstra skatter og avgifter på småbåter.

Videre vil vi vise til at når det gjelder reglene i denne loven, har de et komisk skjær over seg. Her skal en oppgi båtens produksjonsår, skrogfarge, skrognummer, anskaffelsesformål, lengde, navn, fast havn, drivstofftype, motorens produksjonsår og en hel del annet. Det er detaljer som vi mener er unødvendig å få lovregulert på en slik måte som flertallet har lagt opp til. Derfor ser jeg nødvendigheten av på nytt å ta opp det forslaget som Fremskrittspartiet og Høyre hadde i Odelstinget, og fremmer derfor dette forslaget:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

Kapittel 2 antas å burde utgå.»

Helt til slutt: Jeg tar det nærmest som en selvfølge, hvis det går an, at hvis partiet Venstre står på det de har hevdet og sagt, i hvert fall etter at de kom ut av regjeringskontorene, så støtter de Fremskrittspartiet og Høyre i denne viktige saken for småbåtfolket.

Presidenten: Vidar Kleppe har på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre tatt opp det forslag han refererte.

Flere har ikke bedt om ordet.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 17 mot 9 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Lovbeslutningen blir som bifalt av Lagtinget i overensstemmelse med Grunnloven å oversende Kongen.