Lagtinget - Møte onsdag den 13. desember 2000 kl. 15.35

Dato: 13.12.2000

Dokumenter: (Besl. O. nr. 41 (2000-2001), jf. Innst. O. nr. 16 (2000-2001)og Ot.prp. nr. 50 (1999-2000))

Sak nr. 6

Odelstingets vedtak til lov om endringer i lov 8. juni 1962 nr. 4 om tiltak mot dyresjukdommer

Talere

Vidar Kleppe (Frp): Jeg vil vise til debatten i Odelstinget omkring denne viktige saken, som dreier seg om tiltak mot dyresjukdommer. Det har også vært en diskusjon i Odelstinget om å utvide avgiftsgrunnlaget til å omfatte andre dyr enn de som ligger inne i dag, nemlig hund og katt.

På bakgrunn av de synspunktene som vi i Fremskrittspartiet og Høyre hadde i Odelstinget, vil jeg fremme følgende forslag:

«Odelstingets vedtak bifalles ikke.

Lagtingets anmerkning:

Ny § 16 a første ledd antas å burde utgå.»

Vi vil altså ikke innføre en slik avgift.

Presidenten: Representanten Vidar Kleppe har på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre fremsatt det forslag han nå har referert.

Presidenten finner å ville gjøre oppmerksom på at dette forslag er innlevert kl. 10.15. I den forbindelse er det naturlig å referere til § 30 i Stortingets forretningsorden, hvor det bl.a. heter:

«Dersom et forslag vedrørende lovbehandling som fremsettes i Lagtinget, ikke er forhåndsvarslet ved innlevering til presidenten gjennom Stortingets kontor senest kl. 09.00 den dag saken skal behandles i Lagtinget, kan presidenten eller 1/5 av de medlemmer som er til stede, motsette seg avstemning over forslaget.»

Under henvisning til at Stortinget nå har en rimelig hektisk arbeidssituasjon, finner presidenten å kunne anbefale at forslaget tas opp til behandling. – Ingen har motsatt seg dette.

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 18 mot 8 stemmer ikke bifalt.

Presidenten: Lovbeslutningen blir som bifalt av Lagtinget i overensstemmelse med Grunnloven å oversende Kongen.