Stortinget - Møte onsdag den 4. februar 1998

Dato: 04.02.1998

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 21

Helene Falch Fladmark (V): Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til samferdselsminister Odd Einar Dørum:

Mangel på samordning innen samferdselssektoren i Oslo-området rammer i stor grad Oslo by. Oslo er både knutepunkt og gjennomfartsåre, og strever derfor med for eksempel dårlig luftkvalitet og kapasitetsproblemer innen kollektivtrafikken. Problemene knyttet til Oslo havn er et annet eksempel på hva mangel på samordning medfører.

Vil samferdselsministeren ta initiativ for å rette på de særlige problemene Oslo møter som følge av manglende samordning?

Statsråd Odd Einar Dørum: Jeg er enig med spørreren i at samordning er et viktig tema og et viktig mål for all virksomhet med ulike aktører på de forskjellige nivå, slik som innenfor samferdselssektoren. Som det framgår av mitt svar til representanten Solheim, har jeg allerede tatt slike initiativ og startet en slik dialog.

Spørsmålet fokuserer på luftforurensningssituasjonen og havnespørsmål. Jeg kan her vise til at jeg på bakgrunn av et helhetlig opplegg fra Oslo kommunes side vil vurdere bruk av de virkemidler som ligger innenfor mitt ansvarsområde for å bidra til å bedre luftforurensningssituasjonen ikke bare i Oslo, men også i de andre store byene. Dette gjelder ikke bare tiltak på kort sikt, men også langsiktige tiltak som arbeidet med Oslo-pakke II, som Stortinget har bedt om, og som skal være en plan for forsert utbygging av kollektivtrafikken i Oslo-området. For øvrig er det flere tiltak som Oslo kommune alene kan gjennomføre innenfor egne prioriteringsmuligheter, f.eks å ha ulike bompengesatser i rushtiden og resten av døgnet, styrke kollektivtransporttilbudet og vurdere andre forhold enn transport, f.eks bruken av sitt enøk-fond for å redusere oljefyringen.

Når det gjelder havnene, kan jeg opplyse at jeg sammen med fiskeriministeren og miljøvernministeren vil ta initiativ til å utvikle og sikre at havnevurderinger, herunder spesielt arealutnyttelse og arealprioritering, i sterkere grad enn i dag blir en del av de vurderinger som gjøres i samband med valg av transport- og infrastrukturløsninger.

Helene Falch Fladmark (V): Jeg takker samferdselsministeren for svaret og er glad for at statsråden så tydelig tar problemene i Oslo på alvor.

I altfor lang tid har manglende samarbeid og dialog mellom Oslo kommune og staten ført til at lite er blitt gjort for å bedre luftforholdene i byen. Også den manglende viljen til å se Oslo-regionen under ett har vært til hinder for å finne gode løsninger for de særlige utfordringene man har i Oslo når det gjelder kollektivtrafikk og havn.

I den sammenheng er det spesielt viktig å få de ulike statlige samferdselsetatene og andre statlige etater til å samordne sin innsats for å møte de spesielle utfordringene storbyene i Norge, og Oslo spesielt, står overfor. Mitt tilleggsspørsmål blir derfor: Hva vil samferdselsministeren gjøre for å øke samarbeidet mellom lokale myndigheter og staten, spesielt de statlige samferdselsetatene, slik at de lokale målsettingene for å bedre miljøforholdene og livskvaliteten for borgerne i Oslo kan nås?

Statsråd Odd Einar Dørum: Jeg vil for det første videreføre den konstruktive og utmerkede dialog som allerede er i gang mellom staten og de fire største byene, også Oslo. Jeg vil videreføre det arbeidet som er i gang i forbindelse med Oslo-pakke II. Jeg har tidligere sagt at det kan være grunnlag for å se på det generelle når det gjelder arealsituasjonen for havner. Jeg vil understreke at ikke minst på et så viktig og konkret område som kollektivtransport vil jeg på nytt undersøke initiativ for å få til en bedre kollektivtransportprioritering. Det er jo slik at en har kommet et godt stykke på vei her i samarbeid mellom administrative og politiske organer. Men etter min mening har en kommet for kort, og dette er et av de mest aktuelle områdene jeg nå vil se på.