Stortinget - Møte tirsdag den 12. januar 1999 kl. 10

Dato: 12.01.1999
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Hallgeir H. Langeland til miljøvernministeren:
    «Norge ligg på verdstoppen når det gjeld CO2-utslepp. Venta auke frå 1992 til år 2000 er på 22 pst. Kyoto-avtalen tillet Norge å plusse på 1 pst. i høve til 1990-nivå. I munnleg spørjetime 4. november 1998 kunne miljøvernministeren ikkje gjere greie for konkrete målsettingar i forhandlingane i Buenos Aires. I det politiske grunnlaget for sentrumsregjeringa var målsettinga at Norge skulle bringe sine utslepp ned til 1989-nivå. Det spriker altså i ulike retningar, og dette har ført til ei viss forvirring om kva som er Regjeringa sin politikk på klimaområdet.
    Det kan difor vere både interessant og oppklarande å få greie på kva tiltak statsråden ser føre seg som dei mest effektive for å løyse klimaproblema, og kor stor del av desse tiltaka som skal vere nasjonale?»

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen og Olav Gunnar Ballo om nedsettelse av en uavhengig nasjonal granskningskommisjon for å undersøke bruk av psykiatriske pasienter og åndssvake i stråleeksperimenter samt registrering av familier med uønsket arvestoff i eget sentralregister. ( (Innst. S. nr. 76 (1998-99), jf. Dokument nr. 8:107 (1997-98)))

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Bendiks H. Arnesen til helseministeren:
    «Telemedisinsk senter ved Regionsykehuset i Tromsø ligger i front internasjonalt i utvikling og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi til fjerndiagnostisering og -behandling av pasienter, og fjernundervisning av helsepersonell. Senteret står sentralt i et stadig voksende nettverk av internasjonale aktører som samarbeider til felles nytte. De helsemessige gevinstene av telemedisin er store i form av økt behandlingskapasitet, redusert reisetid for pasientene og reduserte kostnader. Samtidig representerer utviklingen av telemedisinske tilbud god distriktspolitikk. Telemedisinsk senter har positive bieffekter for sektorer som for eksempel næring og samferdsel
    Vil statsråden bidra til å videreutvikle senteret som en motor i helsevesenet og i utviklingen av den nordnorske landsdelen?»

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Are Næss til helseministeren:
    «Kroniske muskel-/skjelettsykdommer er ansvarlig for ca. 2/3 av fraværsdagene ved langtidssykemelding. Tilstandene medfører ofte sterke smerter og uførhet i ung alder, og har vist seg vanskelige å behandle. Det er nå kommet lovende resultater av tverrfaglige behandlingsopplegg, men disse har møtt problemer blant annet av trygdeteknisk art, og de er bare tilgjengelige få steder i landet. Effektiv behandling av kroniske muskel-/skjelettlidelser vil gi stor medisinsk og samfunnsøkonomisk gevinst.
    Hva kan statsråden gjøre for å bedre tilbudet til pasienter med muskel-/skjelettlidelser?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.05.