Stortinget - Møte tirsdag den 19. januar 1999 kl. 10

Dato: 19.01.1999
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Redegjørelse av utenriksministeren om norsk Europa-politikk

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om kompetansereformen ( (Innst. S. nr. 78 (1998-99), jf. St.meld. nr. 42 (1997-98)))

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Anneliese Dørum til kirke-, utdannings- og forskningsministeren:
    «Bispedømmerådene som nominerer kandidater til bispeembeter plikter ikke å gi noen begrunnelse eller redegjørelse for sin nominasjon. Vurderingene og avstemningene er unntatt fra offentligheten. Det er bare biskopene som må begrunne sin stemmegivning, men deres uttalelser er også unntatt fra offentligheten. Det finnes i dag ingen formulerte krav til kvalifikasjoner, bortsett fra teologisk embetseksamen. Ifølge Fædrelandsvennen 11. november 1998 sier representanter for Agder bispedømmeråd at de med hensikt ikke spurte kvinnelige kandidater av frykt for at Regjeringen ville utnevne en kvinnelig biskop. Dette er bare et eksempel på uheldige sider ved dagens praksis. Nominasjonsordningen bestemmer avstemningsresultatet.
    Hva er statsrådens syn på dette, og vil han vurdere å endre praksis slik at prosessen fram til utnevnelse av biskop blir lyst ut på samme måte som andre embeter og stillinger i samfunnet?»Ordlyden i siste avsnitt ble under debatten korrigert av Anneliese Dørum, jf. side 1577

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 15.50.