Stortinget - Møte tirsdag den 2. februar 1999 kl. 10

Dato: 02.02.1999
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om utbygging av Huldra, SDØE-deltakelse i Vestprosess, kostnadsutviklingen for Åsgard m.v., og diverse disponeringssaker ((Innst. S. nr. 80 (1998-99), jf. St.prp. nr. 8 (1998-99)))

  • Sak nr. 2

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 12. januar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 28)
    «Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om nødvendige lovendringer for å sikre at navn og bilde på mistenkte, siktede eller tiltalte i straffesaker ikke blir offentliggjort. I den forbindelse bør også tilsvarende regler for vitner og fornærmede vurderes.»

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Bjørn Hernæs til justisministeren:
    «Mer enn 500 utlendinger oppholder seg i Norge etter endelig avslag på asylsøknaden. Halvparten bor fortsatt på statlige mottak mens resten bor hos slekt og venner. Ifølge Aftenposten 26. november 1998 vet verken Utlendingsdirektoratet eller Justisdepartementet nøyaktig hvor mange asylsøkere med endelig avslag som venter på hjemsendelse. Mange av sakene skyldes at asylsøkerne etter avslag hevder at de ikke kan flytte hjem, eller at norske myndigheter ikke kan fastslå korrekt identitet, eller at mottakerlandet ikke aksepterer at de vender hjem. Dette er en alvorlig situasjon, og det hindrer oss i å ta imot flyktninger og asylsøkere med legitime behov for beskyttelse.
    Hva vil statsråden gjøre for å få sendt hjem søkere som har fått avslått sine søknader, samt hindre nye flyktninger uten identitet i å komme til landet.»

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Ane Sofie Tømmerås til justisministeren:
    «Kampen mot vold og overgrep må være et av de høyest prioriterte områdene innen kriminalpolitikken. Ofre for vold og overgrep har krav på særlig oppmerksomhet. I Offerutvalgets utredning, jf. NOU 1992:16, ble det fremmet konkrete forslag med sikte på å styrke stillingen til kriminalitetsofre. Utredningen ble fulgt opp av Regjeringen Brundtland i form av en egen lovproposisjon til Stortinget, Ot.prp. nr. 33 (1993-94).
    Hvordan er Stortingets vedtak i forbindelse med behandlingen av Ot.prp. nr. 33 (1993-94), jf. Innst. O. nr. 39 (1993-94), fulgt opp i praksis, og hvilke andre tiltak vil statsråden vektlegge for ytterligere å sikre ofre for vold og overgrep nødvendig tilbud og støtte, også uavhengig av anmeldelse?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.20.