Stortinget - Møte torsdag den 4. mars 1999 kl. 10

Dato: 04.03.1999

Sak nr. 5

Forslag fra stortingsrepresentant Ågot Valle på vegne av Sosialistisk Venstreparti oversendt fra Odelstingets møte 18. februar 1999: (Jf. Innst. O. nr. 30)
«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag som gir den som er gitt innsyn etter innsynsloven rett til å kreve makulering/sletting av uriktige eller ulovlig innhentede opplysninger. Den som er gitt innsyn, der det er innhentet uriktige eller ulovlige opplysninger, kan på visse vilkår gi tillatelse til at materiale blir arkivert av historiske årsaker.»

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

(Votering, se side 2268)

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Det voteres over forslaget fra representanten Ågot Valle på vegne av Sosialistisk Venstreparti oversendt fra Odelstingets møte 18. februar 1999:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag som gir den som er gitt innsyn etter innsynsloven rett til å kreve makulering/sletting av uriktige eller ulovlig innhentede opplysninger. Den som er gitt innsyn, der det er innhentet uriktige eller ulovlig innhentede opplysninger, kan på visse vilkår gi tillatelse til at materiale blir arkivert av historiske årsaker.»

Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti ble mot 6 stemmer ikke bifalt.