Stortinget - Møte onsdag den 17. mars 1999 kl. 10

Dato: 17.03.1999

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 8

Presidenten: Dette spørsmålet, fra representanten Steinar Bastesen til fiskeriministeren, vil bli tatt opp av representanten Benn Mikalsen.

Benn Mikalsen (TF): Vi har et spørsmål til statsråd Angelsen:

«Vanna-konsernet har kjøpt inn to trålere fra Russland, «Belomorsk» og «Mir», for å fiske på russisk kvote og levere i Loppa kommune i Finnmark. Fartøyene nektes å anløpe Norge med begrunnelse at de har fortid som smutthulltrålere. Nå har Norge skrevet under en avtale om fiskerettigheter i norsk sone for smutthullnasjonen Island. I tillegg fisker flere båter med smutthullhistorie i norsk sone.

Vil statsråden se på denne saken på nytt slik at trålerne kan få levere råstoff i Finnmark?»

Statsråd Peter Angelsen: Som kjent har Norge, Russland og Island inngått en avtale som forhåpentligvis vil gjøre slutt på det uregulerte islandske fisket i Smutthullet. Avtalen er ikke undertegnet ennå, og dette vil ikke bli gjort før de tilhørende protokoller er ferdigforhandlet og nødvendig konstitusjonell behandling er foretatt.

I lys av den situasjon vi har nå, vil Vanna-konsernet derfor bli meddelt at myndighetene inntil videre vil unnlate å praktisere det regelverk som ligger til grunn for å nekte «Mir» og «Belomorsk» adgang til norsk indre farvann. En slik ordning må betraktes som midlertidig inntil avtalen med tilhørende protokoller er trådt i kraft.

Benn Mikalsen (TF): Jeg vil takke statsråden for svaret.

Jeg går ut fra at statsråden i sin vurdering har tatt hensyn til at det ikke er fangstmaskinene «Mir» og «Belomorsk» som har gjort seg skyldig i miljøkriminalitet i Smutthullet, men menneskene bak fartøyene.

Vi registerer videre med tilfredshet at vårt initiativ til å bidra til å skaffe råstoff til Bergsfjord i Loppa kommune langt på vei har lyktes.

Takk til statsråden.

Statsråd Peter Angelsen: Bakgrunnen for at det ble opprettet en forskrift som gav hjemmel for å nekte fartøy som har fisket i Smutthullet, adgang til å fiske i norsk økonomisk sone, og for også å kunne nekte anløp i indre norsk farvann, er at man skulle ta bort driftsgrunnlaget for de trålerne som drev et slikt uregulert fiske. Det synes som at det har hatt stor effekt. Det er Regjeringens intensjon å føre videre den praksis og den forskrift som vi nå har når det gjelder fartøy som fisker uten regulering i avtale om kvoter mellom norske og russiske myndigheter.