Stortinget - Møte tirsdag den 20. april 1999 kl. 10

Dato: 20.04.1999

Sak nr. 7

Forslag fra stortingsrepresentant Grethe G. Fossum på vegne av Arbeiderpartiet oversendt fra Odelstingets møte 23. mars 1999
(Jf. Innst. O. nr. 49):
«Stortinget ber Regjeringen vurdere å utvide sanksjonsmulighetene i straffeloven for bedre å ivareta intensjonen om å beskytte barn mot personer som er dømt for overgrep mot barn, og sikre at disse ikke får anledning til å arbeide eller virke med barn.»

Talere

Votering i sak nr. 7

Grethe G. Fossum (A): Jeg vet ikke riktig om jeg skal ta det nå eller under stemmeforklaring, men dette er et forslag som har alles tilslutning i merknader i innstillingen, så jeg ber om at det oversendes Regjeringen.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 7.

(Votering, se side 2772)

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Det voteres over forslag fra representanten Grethe G. Fossum på vegne av Arbeiderpartiet oversendt fra Odelstingets møte 23. mars 1999.

I løpet av debatten er forslaget gjort om til et oversendelsesforslag. Forslaget får da følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å vurdere å utvide sanksjonsmulighetene i straffeloven for bedre å ivareta intensjonen om å beskytte barn mot personer som er dømt for overgrep mot barn, og sikre at disse ikke får anledning til å arbeide eller virke med barn.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.