Stortinget - Møte torsdag den 27. mai 1999 kl. 10

Dato: 27.05.1999

Formalia

Presidenten: Følgjande innkalla vararepresentantar har teke sete:

For Vest-Agder fylke: Sigmund Kroslid

For Akershus fylke: Julie Christiansen

For Hordaland fylke: Terje Søviknes, Sigurd Grytten og Magnar Lussand

For Oslo: Anders Hornslien

For Telemark fylke: Marthe Scharning Lund

For Vestfold fylke: Trond Mathisen

For Østfold fylke: Morten Olsen

Frå den innkalla vararepresentanten for Vestfold fylke, Jan Th. Langaard, ligg det føre ein søknad om å bli friteken for å møte under representanten Per Ove Widths permisjon i tida frå og med 27. mai til og med 31. mai, av velferdsgrunnar.

Presidenten føreslår at denne søknaden blir behandla straks og innvilga. – Det er vedteke.

Andre vararepresentant, Anders Anundsen, blir foreslått innkalt for å møte i permisjonstida. – Det er også vedteke.

Det ligg føre ei rekkje permisjonssøknader:

  • frå Stortingets president Kirsti Kolle Grøndahl om permisjon i dagane 2. og 3. juni for å legge ned ein grunnstein til Sametingsbygningen i Karasjok, og 4. juni for å delta i Folketingets feiring av Danmarks Riges Grundlovs 150-års dag i København

  • frå representantane Berit Brørby og Erik Dalheim om permisjon i dagane 27. og 28. mai – begge for å delta i Nordisk Råds Baltiske forsamlings 14. sesjon i Vilnius

  • frå representanten Kjell Engebretsen om permisjon i tida frå og med 27. mai til og med 31. mai for å delta som valobservatør for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, OSSE, under parlamentsvalet i Armenia

  • frå representantane Anneliese Dørum og Thore Aksel Nistad om permisjon i tida frå og med 31. mai til og med 4. juni – begge for å delta som valobservatørar under parlamentsvalet i Sør-Afrika

Presidenten føreslår at søknadene blir behandla straks og innvilga.

– Det er vedteke.

Frå den møtande vararepresentanten for Vestfold fylke, Karin Lian, ligg det føre søknad om å bli friteken for å møte under representanten Jørgen Kosmos permisjon fredag 28. mai av velferdsgrunnar.

Presidenten føreslår at søknaden blir behandla straks og innvilga. – Det er vedteke.

Første vararepresentant for Akershus fylke, Rikke Lind, er for tida i utlandet og er såleis hindra frå å møte under høvesvis representanten Kjell Engebretsens permisjon i tida frå og med 27. mai til og med 30. mai og representanten Anneliese Dørums permisjon i tida frå og med 31. mai til og med 1. juni.

Tredje vararepresentant for Akershus fylke, Anita Orlund, er for tida i utlandet og er såleis hindra frå å møte under representanten Kjell Engebretsens permisjon 31. mai.

Frå første vararepresentant for Oppland fylke, Kjell Ivar Fossnes ligg det føre søknad om å bli friteken for å møte under representanten Berit Brørbys permisjon i dagane 27. og 28. mai, av velferdsgrunnar.

Presidenten føreslår at søknaden blir behandla straks og innvilga. – Det er vedteke.

Presidenten gjer framlegg om at følgjande vararepresentantar blir innkalla for å møte i permisjonstida:

For Akershus fylke: Rikke Lind, Åge Tovan og Lars Rovik Ødegård

For Buskerud fylke: Frank Willy Larsen og Gerd Johnsen

For Oppland fylke: Gry Larsen og Fredrik F rber

For Vestfold fylke: Trine Gjersøe

– Presidenten ser dette som vedteke.

Presidenten gjer framlegg om at Frank Willy Larsen, Gerd Johnsen, Anders Anundsen og Trine Gjersøe blir valde inn i Lagtinget for den tida dei møter for høvesvis representantane Kirsti Kolle Grøndahl, Erik Dalheim, Per Ove Width og Ann Helen Rui – og ser også det som vedteke.

Gerd Johnsen, Gry Larsen og Anders Anundsen er til stades og vil ta sete.