Stortinget - Møte onsdag den 14. juni 2000 kl. 10

Dato: 14.06.2000

Formalia

Dessuten forelå følgende

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag og for de gjenstående møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Hill-Marta Solberg (A): Jeg foreslår Oddbjørg Ausdal Starrfelt og Kjell Engebretsen som settepresidenter.

Presidenten: Oddbjørg Ausdal Starrfelt og Kjell Engebretsen er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Oddbjørg Ausdal Starrfelt og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møte i dag og for de gjenstående møter i inneværende uke.

Representanten Kenneth Svendsen vil fremsette et privat forslag.

Kenneth Svendsen (Frp): På vegne av stortingsrepresentantene Jørn L. Stang, Ulf Erik Knudsen og meg selv har jeg gleden av å legge fram forslag om å forby offentliggjøring av skattelister.

Presidenten: Representanten Terje Johansen vil også fremsette et privat forslag.

Terje Johansen (V): På vegne av Odd Einar Dørum og meg selv vil jeg legge fram forslag om å endre forskrift til veitrafikkloven slik at kollektivfelt bare kan brukes av minibusser som brukes i reell kollektiv sammenheng.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil foreslå at den saken som er oppført på tilleggsdagsordenen, tas opp til behandling etter sak nr. 14 på dagsorden nr. 92 – og anser det som vedtatt.

Før sakene tas opp til behandling vil presidenten meddele at innstillingen i saken på tilleggsdagsordenen ikke har ligget ute i den reglementsbestemte tiden, dvs. 48 timer. Med hjemmel i forretningsordenens § 32 vil presidenten foreslå at Stortinget likevel behandler denne saken nå.

– Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.