Stortinget - Møte onsdag den 29. november 2000 kl. 10

Dato: 29.11.2000

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 9

Per Roar Bredvold (Frp): Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til kulturministeren:

«NRKs 17 distriktskontor kan komme til å bli delt inn i 9 regioner. I stedet skal kontorene deles inn i 9 regioner hvor hver region får sin redaktør. De kontorene som ikke får egne regionredaktører, får i stedet status som underkontorer.

Deler statsråden disse vurderinger med tanke på å gjøre NRK mer effektivt og rasjonelt, eller har statsråden andre fremtidsplaner med NRKs videre form?»

Statsråd Ellen Horn: La meg få presisere at NRKs styre ikke har fattet noe vedtak om å endre strukturen i distriktskontorene. Jeg ser derfor ingen grunn til å gi noen form for vurdering av en hypotetisk situasjon.

Per Roar Bredvold (Frp): Jeg takker statsråden for svaret, som var noe kortere enn det jeg hadde håpet og trodd.

Fremskrittspartiet ser betydningen av å ha gode distriktskontorer rundt om i Norge. På grunn av Norges størrelse og omfang er det viktig at disse fungerer på en effektiv, rasjonell, økonomisk og fornuftig måte.

Et distriktskontor er også med på å ivareta demokratiet og muligheten for innbyggerne til å komme ut med sitt budskap. Distriktskontorene har et ansvar for å ivareta dette samt å ivareta det innbyggerne ønsker at NRK som serviceapparat skal gi. Derfor er det viktig at regionene ikke blir for store og avstanden dermed for uoverkommelig. Det er også gjennom mange år bygd opp en god kompetanse samt investert mye i utstyr og lokaler.

Det er i forbindelse med lisensen bestemt hvor mye av denne som skal gå til distriktskontorene. Selv om Fremskrittspartiet er imot tvungen lisens, aksepterer vi selvfølgelig dagens system, og vi ønsker at enhver innbetalt krone går til lisensbetalernes beste.