Stortinget - Møte onsdag den 6. juni 2001 kl. 10

Dato: 06.06.2001

Dokumenter: (Innst. S. nr. 292 (2000-2001), jf. Dokument nr. 8:101 (2000-2001))

Sak nr. 4

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik og John I. Alvheim om endring i pensjonstrygden for fiskere slik at fisker som blir uføretrygdet før fylte 60 år får tilbake innbetalt premie til pensjonstrygden for fiskere

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten er det satt fram to forslag. Det er:

  • forslag nr. 1, fra Per Roar Bredvold på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Inger Stolt-Nielsen

Forslaget fra Inger Stolt-Nielsen er i løpet av debatten gjort om til et oversendelsesforslag og får da følgende ordlyd:

«Det henstilles til Regjeringen å fremme forslag til endringer i de tidsavgrensede pensjonsordninger som samordnes med folketrygden til ugunst for den pensjonsberettigede, med henblikk på at tidsavgrenset pensjon skal kunne utbetales uavkortet uavhengig av ytelser fra folketrygden.»

Presidenten foreslår at dette forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres over forslag nr. 1, fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om endring i pensjonstrygden for fiskere slik at fiskere som blir uføretrygdet før fylte 60 år får tilbakebetalt innbetalt premie til pensjonstrygden for fiskere.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 82 mot 19 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.09.38)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:101 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik og John I. Alvheim om endring i pensjonstrygden for fiskere slik at fisker som blir uføretrygdet før fylte 60 år får tilbake innbetalt premie til pensjonstrygden for fiskere – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.