Stortinget - Møte torsdag den 1. november 2001 kl. 10

Dato: 01.11.2001

Dokumenter: (Innst. S. nr. 8 (2001-2002))

Sak nr. 3

Innstilling fra Stortingets presidentskap om godtgjørelser for stortingsrepresentantene og regjeringens medlemmer

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt frem to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Presidentskapets medlem Ågot Valle

  • forslag nr. 2, fra Magnhild Meltveit Kleppa på vegne av Senterpartiet

Ågot Valle har bedt om ordet til voteringsordenen.

Ågot Valle (SV): Magnhild Meltveit Kleppa gjorde rede for at Senterpartiets forslag var åpnere enn vårt, og det er jo helt riktig. Vi støtter det forslaget, ut fra at det åpner for en gjennomgang av ordningene. Derfor ber jeg om at det blir votert over vårt forslag først, slik at vi får muligheten til å stemme subsidiært for Senterpartiets forslag. Vi stemmer mot innstillingen fra presidentskapet.

Presidenten: Presidenten har ingenting å innvende mot det, og går ut fra at heller ingen andre har noen innvending mot en slik voteringsorden.

Da voteres det først over forslag nr. 1, fra Presidentskapets medlem Ågot Valle, dernest voteres det over forslag nr. 2, fra Magnhild Meltveit Kleppa på vegne av Senterpartiet, og til sist voteres det over innstillingen.

Forslag nr. 1, fra Presidentskapets medlem Ågot Valle, lyder:

«Stortinget ber Presidentskapet ta initiativ til at det foretas endringer av pensjonsordningene til stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene slik at de samsvarer mer med vanlige pensjonsregler, blant annet slik at årlig regulering av pensjon følger grunnbeløpet i folketrygden.»

Votering:Forslaget fra Presidentskapets medlem Ågot Valle ble med 94 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 10.33.12)

Presidenten: Det voteres så over forslag nr. 2, fra Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Presidentskapet føreta ein gjennomgang av pensjonsordningane for stortingsrepresentantar og regjeringsmedlemmer med sikte på større samsvar med meir vanlege pensjonsordningar.»

Votering:Forslaget fra Senterpartiet ble med 88 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 10.33.43)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykker i at følgende godtgjørelser fastsettes med virkning fra 1. oktober 2001:

Stortingsrepresentanter kr 520 000 pr. år
Regjeringsmedlemmer kr760 000 pr. år
Statsminister kr925 000 pr. år
Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 96 mot 13 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 10.34.39)