Stortinget - Møte tirsdag den 12. februar 2002 kl. 10

Dato: 12.02.2002

Sak nr. 4

Forslag fra stortingsrepresentant Karin S. Woldseth på vegne av Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 7. februar 2002 (jf. Innst. O. nr. 24):
"Stortinget ber Regjeringen fremme lovendringsforslag slik at retten til barnetrygd for barn bosatt utenfor Norge, kun skal gjelde barn av norske statsborgere og borgere i EØS-området."

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

(Votering, se side 1534)

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Det voteres over forslag fra stortingsrepresentant Karin S. Woldseth på vegne av Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 7. februar 2002:

«Stortinget ber Regjeringen fremme lovendringsforslag slik at retten til barnetrygd for barn bosatt utenfor Norge kun skal gjelde barn av norske statsborgere og borgere i EØS-området.»

Karin Andersen har bedt om ordet til stemmeforklaring.

Karin Andersen (SV): Under debatten i Odelstinget gav SV uttrykk for ønske om at Fremskrittspartiet skulle gjøre dette forslaget om til et oversendelsesforslag, slik at det var mulig å vurdere det i sammenheng med alle de forslagene som nå blir reist i forhold til tvangsgifte og likestilling. Jeg har oppfattet det sånn at Fremskrittspartiet ikke ønsker det, og da blir SV nødt til å stemme mot dette forslaget nå, fordi det ikke har vært grundig behandlet. Men vi vil komme tilbake til saken når slike forslag blir behandlet som en helhet.

SV vil støtte forslaget fra Karin S. Woldseth i sak nr. 6.

VoteringForslaget fra Fremskrittspartiet ble med 85 mot 16 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.40.57)