Stortinget - Møte onsdag den 13. mars 2002 kl. 10

Dato: 13.03.2002

Formalia

Presidenten: Representantene Asmund Kristoffersen, Trine Skei Grande, Ivar Østberg, Aud Gaundal og Morten Lund, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Gunhild Øyangen fra og med 13. mars og inntil videre.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke, Ola Røtvei, er forhindret fra å møte under Gunhild Øyangens permisjon på grunn av sykdom.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Andre vararepresentant, Tore Nordseth, innkalles for å møte i permisjonstiden.

  • 2. Tore Nordseth innvelges i Lagtinget for den tid han møter for representanten Gunhild Øyangen.

Presidenten: Tore Nordseth er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Elisabeth Røbekk Nørve.

Presidenten: Elisabeth Røbekk Nørve er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Elisabeth Røbekk Nørve anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Statsråd Ingjerd Schou overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Carl I. Hagen vil fremsette et privat forslag.

Carl I. Hagen (FrP): På vegne av representantene Siv Jensen, Per Sandberg og meg selv vil jeg fremlegge forslag om aktiv statsdeltakelse i det brede nasjonale lønnsoppgjør ved å delta med skatte- og avgiftslettelser for å sikre en fremforhandlet kjøpekraftsutvikling for alle, og at lønnsoppgjøret deretter gjennomføres som et desentralisert oppgjør.

Samtidig ber jeg om en raskest mulig referatsaksbehandling av dette Dokument nr. 8-forslag, og at innstillingen lyder på at det behandles etter forretningsordenens § 28 c.

Presidenten: Representanten Jan Arild Ellingsen vil fremsette et privat forslag.

Jan Arild Ellingsen (FrP): På vegne av representanten André Kvakkestad og meg selv ønsker jeg å fremme forslag om at det opprettes et riksdekkende polititilsyn som skal erstatte SEFO samt være et organ som behandler publikums klager på tjenesteutførelsen i politi- og påtalemyndigheten.

Presidenten: Representanten Siv Jensen vil fremsette et privat forslag.

Siv Jensen (FrP): På vegne av Harald T. Nesvik og meg selv vil jeg fremme forslag om skattelette ved tegning av privat behandlingsforsikring for å redusere sykefravær og sykelønnsutbetalinger.

Presidenten: Representanten Per Erik Monsen vil fremsette et privat forslag.

Per Erik Monsen (FrP): På vegne av Kenneth Svendsen og meg selv har jeg gleden av å fremsette forslag om å differensiere årsavgiften på motorvogner.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.