Stortinget - Møte onsdag den 20. mars 2002 kl. 10

Dato: 20.03.2002

Formalia

Presidenten: Representantene Vidar Bjørnstad, Julie Christiansen og Morten Høglund, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Øystein Hedstrøm vil fremsette et privat forslag.

Øystein Hedstrøm (FrP): På vegne av Ulf Erik Knudsen, Lodve Solholm og meg selv vil jeg fremme et forslag om å avskaffe ordningen med boplikt for helårsboliger.

Presidenten: Representanten Øyvind Vaksdal vil fremsette et privat forslag.

Øyvind Vaksdal (FrP): Jeg vil på vegne av representantene Øyvind Korsberg, Kenneth Svendsen, Øystein Hedstrøm og meg selv sette fram forslag om endringer i hjemfallsordningen slik at kraftverk i privat eie og kraftverk i offentlig eie likestilles med hensyn til konsesjonstid, og at verkene blir solgt til høystbydende etter at konsesjonstiden er utløpt.

Presidenten: Representanten Gjermund Hagesæter vil fremsette et privat forslag.

Gjermund Hagesæter (FrP): Eg vil på vegner av meg sjølv leggje fram forslag om endring av reglane for skattlegging ved overgang frå sameige til einmannsforetak slik at kjøpar ikkje lenger blir skattlagd for sal som ikkje er reelt føreteke.

Presidenten: Representanten Odd Roger Enoksen vil fremsette et privat forslag.

Odd Roger Enoksen (Sp): På vegne av representantene Morten Lund, Synnøve Konglevoll, Torny Pedersen, Hallgeir H. Langeland, Olav Gunnar Ballo, Per Erik Monsen, Kenneth Svendsen og meg selv vil jeg fremme forslag om at energi levert fra alternative energikilder som fjernvarme, biobrensel og varmepumper i merverdiavgiftsloven likebehandles med elektrisk kraft for å unngå konkurransevridning i Finnmark, Troms og Nordland.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Elisabeth Røbekk Nørve og Anne Berit Andersen.

Presidenten: Elisabeth Røbekk Nørve og Anne Berit Andersen er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Elisabeth Røbekk Nørve og Anne Berit Andersen anses enstemmig valgt som settepresidenter for dagens møte.