Stortinget - Møte fredag den 22. mars kl. 10.10

Dato: 22.03.2002
President: Inge Lønning

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Forslag fra stortingsrepresentant Inge Ryan på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet oversendt fra Odelstingets møte 8. mars 2002 (jf. Innst. O. nr. 32):
    "Stortinget ber Regjeringen om å foreslå en ordning utenfor jordbruksavtalen som innebærer at eventuelle merkostnader for bonden i forbindelse med inngrep som veterinær foretar under overgangsperioder, skal dekkes av statskassen."

  • Sak nr. 2

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 19. mars 2002 (jf. Innst. O. nr. 39):
    "Stortinget ber Regjeringen vurdere å øke tilretteleggingstilskuddet utover de foreslåtte 250 kroner slik at tilskuddet blir mer i samsvar med de reelle kostnadene en slik tilrettelegging medfører for den enkelte arbeidsgiver."

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Bjarne Håkon Hanssen til sosialministeren:
    "Stortinget vedtok i 1997 en omfattende eldrereform. Der la en særlig vekt på behovet for å bygge en rekke nye omsorgsboliger og sykehjemsplasser samt bedre tjenester. Regjeringen har signalisert at den vil legge fram en egen sak for Stortinget i løpet av året om sluttføring av eldrereformen av 1997. Eldrereformen av 1997 har ført til en nødvendig opprustning av eldresektoren, og det er viktig at denne sikres en god sluttføring. Fra flere hold pekes det imidlertid nå på behovet for å gå videre med nye reformer i eldreomsorgen, først og fremst rettet mot kvalitet og innhold. Media har i den senere tid bl.a. fokusert på tema som omsorg i livets sluttfase og underernæring blant eldre. Mange eldre føler seg umyndiggjort i sitt møte med omsorgen. Jeg er klar over at det er store variasjoner i forhold til eldreomsorgens innhold og kvalitet.
    Mener statsråden det nå er behov for en kvalitetsreform i norsk eldreomsorg?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.30.