Stortinget - Møte fredag den 22. mars kl. 10.10

Dato: 22.03.2002

Sak nr. 2

Forslag oversendt fra Odelstingets møte 19. mars 2002 (jf. Innst. O. nr. 39):
"Stortinget ber Regjeringen vurdere å øke tilretteleggingstilskuddet utover de foreslåtte 250 kroner slik at tilskuddet blir mer i samsvar med de reelle kostnadene en slik tilrettelegging medfører for den enkelte arbeidsgiver."

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Det voteres over forslag oversendt fra Odelstingets møte 19. mars 2002:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere å øke tilretteleggingstilskuddet utover de foreslåtte 250 kroner slik at tilskuddet blir mer i samsvar med de reelle kostnadene en slik tilrettelegging medfører for den enkelte arbeidsgiver.»

Beate Heieren Hundhammer – til stemmeforklaring.

Beate Heieren Hundhammer (H): Med bakgrunn i sosialministerens redegjørelse under debatten i Odelstinget om denne saken kom det fram at departementet nå vurderer denne saken, og at sosialministeren raskt vil komme tilbake med en avklaring til Stortinget.

På denne bakgrunn anbefaler jeg regjeringspartienes grupper å stemme for forslaget.

Presidenten: Harald T. Nesvik – til stemmeforklaring.

Harald T. Nesvik (FrP): Dette er et forslag som ble fremmet i Odelstinget av alle partier unntatt regjeringspartiene, så jeg vil selvfølgelig anbefale Fremskrittspartiets gruppe å stemme for.

Presidenten: Da kan det ikke behøves flere anbefalinger – presidenten har oppfattet situasjonen slik at man kan risikere at det er enstemmighet bak dette forslag! Vi kan da foreta en meget forenklet form for votering.

Votering:Forslaget bifaltes enstemmig.

Presidenten: Det foreligger ikke noe voteringstema i sak nr. 3.