Stortinget - Møte onsdag den 18. desember 2002 kl. 10

Dato: 18.12.2002

Tilbake til spørretimen

Spørsmål 21

Rolf Terje Klungland (A): Jeg vil tillate meg å stille følgende spørsmål til samferdselsministeren:

«Jeg har blitt gjort oppmerksom på at det i Vest-Agder foregår en vurdering om å sentralisere MC-prøvene fra hele fylket til Kristiansand. I dag finnes et godt tilbud i Flekkefjord. Avstanden til Kristiansand vil gi en reisetid for enkelte på to til tre timer hver vei. Dette vil gi et betydelig svekket tilbud for dem som i dag skal ta førerkort.

Er det slik at den effektiviseringsgevinsten Statens vegvesen skal tilegne seg gjennom omorganisering, skal medføre en sentralisering av tjenestetilbudet?»

Statsråd Torild Skogsholm: Omstillingen Statens vegvesen nå gjennomfører, skal ivareta flere viktige hensyn. Blant annet understrekes:

  • effektivitet, dvs. at mindre penger skal brukes på administrasjon og dermed at mer penger kan brukes ute på vegen til veg- og trafikkformål

  • desentralisering gjennom delegering av oppgaver fra Vegdirektoratet og fra regionvegkontorene til nye distriktsvegkontorer

  • forholdet til publikum, kommuner og andre samarbeidspartnere skal videreutvikles og styrkes

Gjennom etableringen av Vegvesenets nye forvaltningsorganisasjon vil vektleggingen av disse hensynene måtte balanseres. Det vil være avgjørende for Vegvesenet å ha en kvalitet på sine tjenester som sikrer at publikum og samfunnet får utført disse tjenestene på en forsvarlig og god måte. Dette betyr at det for noen tjenester vil være nødvendig å samle kompetanse i større miljøer, mens andre oppgaver kan utnytte Vegvesenets samlede kompetanse ved aktiv bruk av elektroniske hjelpemidler, fjernarbeidsordninger osv. Innenfor trafikkområdet er det en utstrakt satsing på å øke tilgjengelighet og kvalitet på de ressurskrevende tjenestene, bl.a. gjennom å tilby ulike internett-tjenester.

Etter førerkortforskriften bestemmer det enkelte vegkontor hvor førerprøven avlegges. Ved vurderingen skal det legges vekt på muligheten til å gjennomføre gode førerprøver, tilgjengelighet for publikum og kostnader.

Når det gjelder den konkrete saken som representanten Klungland tar opp, er det viktig å understreke at vegkontoret i Vest-Agder i 2002 gjennomførte en vurdering av MC-prøvene i fylket. Vegkontorets vurderinger og eventuelle forslag til endringer vil bli sendt på en lokal høring i januar 2003. Vegkontoret vil ta sin beslutning etter høringen, og av respekt for den lokale prosessen synes ikke jeg det er riktig av meg å kommentere saken nå utover å understreke at det pr. i dag ikke er foreslått, langt mindre vedtatt, noen nedleggelse av tilbudet om MC-prøve i Flekkefjord.

Rolf Terje Klungland (A): Det var egentlig ikke svar på det jeg spurte om, men jeg takker selvfølgelig for svaret.

Det jeg spurte om, var om det service- og tjenestetilbudet som i dag finnes vest i fylket, skal endres, og om det er Regjeringens politikk innenfor den omorganiseringen som foregår. Dette vil ramme både arbeidstakere og skoleelever, og til slutt kjøreopplæringen vest i fylket. De vil måtte bruke en dag for å reise av sted og ta førerkort. Føreropplæringen vil sannsynligvis også bli flyttet fra vest i fylket. Derfor er egentlig spørsmålet mitt om det som nå pågår, er Regjeringens politikk, at det skal sentraliseres til større byer fra mindre byer og fra distriktene?

Statsråd Torild Skogsholm: Jeg vil på det aller sterkeste hevde at det vi har vært igjennom av prosess når det gjelder Statens vegvesen, nettopp har vist at denne regjeringen er opptatt av å ta hele landet i bruk. Vi har organisert Vegvesenet nå fra 1. januar 2003 på en rimelig radikalt endret måte sammenlignet med tidligere. Vi har også vektlagt sterkt nærhet til brukerne, det være seg kommuner eller andre brukere.

Service- og tjenestetilbudet skal være godt. Det er også viktig at vi har en god kompetanse innenfor det området vi snakker om, spesielt når det gjelder føreropplæring og det ansvaret som ligger i å gi førerkort til MC. Det er altfor mange ulykker innenfor transportsektoren generelt, og i sommer har vi dessverre også sett det på MC-siden. Derfor er kompetanse et meget viktig element her.

Rolf Terje Klungland (A): Når det gjelder nærhet, har vi sett at i den regionen som det nå er snakk om, har antall statlige arbeidsplasser vel blitt halvert. Det har foregått en sentralisering fra denne regionen, men det er ikke det som begrunner mitt spørsmål. Mitt spørsmål er begrunnet ut ifra tjenestetilbudet og også ut fra kjøreopplæring. Dersom en ser på ulykkene f.eks. i Vest-Agder, så skjer ikke de i bykjøring i Kristiansand. De alvorlige ulykkene skjer ute på landeveien.

Her har altså kommunen og veistasjonen i Flekkefjord vært villige til å legge forholdene til rette for at førerkortopplæringen skal foregå i Flekkefjord. Mitt spørsmål er om den ikke heller kan flyttes dit, hvis det er slik at det ikke kan være oppkjøring for førerkort for motorsykkel to steder i fylket?

Statsråd Torild Skogsholm: Nå pågår det som sagt en prosess i forhold til dette spørsmålet, så jeg kan ikke kommentere akkurat den konkrete lokaliseringsdebatten. Den får nå gå sin gang.

Når det gjelder statlige arbeidsplasser, vil jeg også minne om at selv om det er forskjell på Aust-Agder og Vest-Agder, ble da et regionkontor for regionen lagt til Aust-Agder. Så vi har lagt igjen et godt bidrag når det gjelder Statens vegvesen sett i forhold til den delen av landet.

Det er riktig at tjenestetilbudet skal være godt, og jeg er ikke minst opptatt av trafikksikkerheten. Jeg vil være opptatt av at etaten hos oss legger best mulig til rette for at vi kan få utnyttet kompetansen slik at vi får best mulige MC-førere rundt om i landet. De vurderingene som nå kommer fram her, overlater vi til Statens vegvesen, slik at de kan avgjøre videre hva som er de beste løsningene i forhold til både trafikksikkerhet og kompetanse når det gjelder MC.