Stortinget - Møte onsdag den 18. juni 2003 kl. 10

Dato: 18.06.2003

Sak nr. 22

Forslag oversendt fra Odelstingets møte 12. juni 2003 (jf. Innst. O. nr. 126):
"Stortinget ber Regjeringen gjennom tilsynsordningen påse at oppheving av delingstallet ikke blir brukt som et sparetiltak. Klassedelingstallet skal ligge til grunn som minstenivå for ressurstildeling også etter at bestemmelsen om klassedelingstall er opphevet.
Stortinget ber Regjeringen i den annonserte stortingsmelding på grunnlag av Kvalitetsutvalgets innstilling å vurdere ulike modeller for ressurstildeling til skolene."

Presidenten: Ingen har bedt om ordet.

Votering i sak nr. 22

Presidenten: Det voteres over forslag oversendt fra Odelstingets møte 12. juni 2003:

«Stortinget ber Regjeringen gjennom tilsynsordningen påse at oppheving av delingstallet ikke blir brukt som et sparetiltak. Klassedelingstallet skal ligge til grunn som minstenivå for ressurstildeling også etter at bestemmelsen om klassedelingstall er opphevet.

Stortinget ber Regjeringen i den annonserte stortingsmelding på grunnlag av Kvalitetsutvalgets innstilling å vurdere ulike modeller for ressurstildeling til skolene.»

Her står Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre bak forslaget. Arbeiderpartiet har varslet at de også vil støtte dette forslaget.

Votering:Forslaget bifaltes med 84 mot 15 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 01.22.38)