Stortinget - Møte mandag den 22. mars 2004 kl. 12

Dato: 22.03.2004

Formalia

Presidenten: Representantene André Kvakkestad, Olav Akselsen, May Britt Vihovde og May-Helen Molvær Grimstad, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

Michael Momyr (H) [12:01:20]: Jeg foreslår Øyvind Halleraker og Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Øyvind Halleraker og Finn Martin Vallersnes er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Øyvind Halleraker og Finn Martin Vallersnes anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møte i dag.

Statsråd Ingjerd Schou overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Proposisjonene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Per Erik Monsen vil framsette et privat forslag.

Per Erik Monsen (FrP) [12:03:17]: På vegne av André Kvakkestad, Jan Arild Ellingsen og meg selv tillater jeg meg å legge fram forslag om å fjerne merverdiavgift ved kjøp av advokattjenester.

Presidenten: Representanten Jan Arild Ellingsen vil framsette et privat forslag.

Jan Arild Ellingsen (FrP) [12:03:42]: På vegne av representantene André Kvakkestad, Carl I. Hagen, Siv Jensen og meg selv ønsker jeg å legge fram forslag om en målrettet og helhetlig kriminalitetsbekjempelse.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Til behandling foreligger de saker som er oppført på dagsorden nr. 62. Sak nr. 2 på dagsordenen er relativt omfattende, og vi ligger på grensen til at det blir kveldsmøte. Det er med andre ord opp til representantene selv å avgjøre, eller vurdere, hvorvidt vi skal gjøre oss ferdige i løpet av formiddagens møte. Dette kan ses på som en henstilling fra presidenten om at vi gjør oss ferdige i løpet av formiddagsmøtet. Men intet er sikkert før vi har kommet så langt.