Stortinget - Møte fredag den 23. april 2004 kl. 10

Dato: 23.04.2004
President: Eirin Faldet

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Olav Gunnar Ballo og Sigbjørn Molvik om gjeninnføring av full refusjon for telefonkonsultasjoner ((Innst. S. nr. 148 (2003-2004), jf. Dokument nr. 8:20 (2003-2004)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Bent Høie til helseministeren:
    "Private sykehus og spesialister har i de siste årene blitt i større grad en del av det offentlig finansierte tilbudet til alle pasientene. De regionale helseforetakene har rollen både som eier av de offentlige sykehusene og bestillere av private spesialisthelsetjenester på vegne av befolkningen. Flere private sykehus har i det siste uttrykt bekymring over om de regionale helseforetakene klarer å håndtere denne dobbeltrollen. Det er eksempler på avtaler med svært begrensede diagnoser for et svært begrenset tidsrom, som vanskeliggjør situasjonen både for pasientene og for de private sykehusene. Det er også eksempler på at de regionale foretakene i liten grad lar private konkurrere med egen virksomhet, men bruker private kun som et supplement.
    Hvordan kan statsråden sikre at foretakene på dette området følger opp de klare styringssignalene som er kommet fra storting og regjering på dette området?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.40.